1 10 11 12 2 3 4 5 6 7 8 9

Home

Welkom op de site van de Opstalse Bierpallieters! Als bierproefvereniging en onderafdeling van Zythos proberen we dezelfde doelstelling als Zythos na te streven op lokale schaal: de Belgische biercultuur promoten in onze directe omgeving. Hiertoe organiseren we tal van activiteiten gaande van proeverijen over uitstappen tot een bierfestival.

Homedegustatie

Zoals reeds eerder aangekondigd, plannen we ook dit jaar weer ‘Koken met bier’. Onder de leiding van Tim zullen we weer samen een uitgebreide menu klaarmaken. Dit jaar vindt dit event plaats op zondag 9 september en het menu zal dan ook in het thema na-zomer zijn.

Als alles goed gaat, ziet de menu er als volgt uit:

Pastahapje met gegrilde groeten, geuze Girardin en verse burrata
V Cense Komijn-courgettesoep met pesto en bietenchips
Vorstelijke Paella met Bavik pils
Westvleteren Rundsgebraad met najaarsgroenten en krieltjes
Semifreddo met peren in Oude Kriek Boon

Dit jaar zullen we samen koken in de lokalen van onze vrienden van Wijn- en Biergilde Het Vaatje (Grote Snijderstraat 97, Lebbeke). Samen met degenen die graag meekomen, beginnen we om 10u met de voorbereidingen. We vragen hen om een keukenmes, snijplank en kookschort mee te brengen. Ook de mindere keuken-goden zijn welkom! Degenen die liever enkel komen eten zijn welkom vanaf 12u30. Achteraf worden de recepten aan iedereen bezorgd. De prijs is 25 euro voor leden en 30 voor niet-leden, all-in.

Om praktische redenen vragen we in te schrijven en dit ten voor maandag 3 september.